Jump to content

Recommended Posts

 

Danemarca nu este tocmai țara in care vii sa te distrezi, nu este țara in care vii la plaja. Dar cu toate astea, are si ea atractiile ei. 

Multi turisti, si chiar oameni care se stabilesc aici, se duc in primul rand in Copenhaga, capitala acestei țări. Acolo este Tivoli, un parc mare de distractii. Mai puteți vedea, si face poze cu Mica Sirena. Mult iubita Mică Sirena, cunoascuta de toate fetițele, care si azi mai citesc, si se mai uita la poveștile, minunatului scriitor danez Hans Christian Andersen, aka Povestitorul Andersen. 

Tot in Copenhaga puteți vizita marele acvariu - National Aquarium Denmark.
( https://denblaaplanet.dk )

In Århus puteți vizita Musikhuset, mai ales cei pasionați de teatru. Moesgård museum. Muzeul Moesgård găzduiește o expoziție arheologică cu cinci expoziții permanente din cele mai vechi timpuri și vremuri medievale, precum și o colecție etnografică.

Tot in Aarhus, in drum spre mare se afla un parc mare, cu caprioare, si porci mistreti. Printre caprioare poți merge, le poti hrăni, le poti mângâia, se pot face si poze. Porcii mistreti sunt ținuți închiși, cam greu de vazut.

In Silkeborg puteti vizita un parculet mai mic, cu animalute, si un acvariu mai mic decat cel din Copenhaga. E frumos pentru familii cu copii mici, si pentru cei care nu au posibilitatea de a ajunge in capitală.
(https://www.visitaqua.dk)

In Djurs, mai sus de Randers este Djurs sommerland. Din punctul meu de vedere, este cel mai mare parc de distracții din Danemarca. Spun din propria experiență, ca acolo ai ce face si ai ce vedea. ( https://djurssommerland.dk )

In Blokhus, undeva mai sus de Aalborg este Fårup sommerland. Tot parc de distractii aproape la fel ca Djurs Sommerland. Merita toți banii.
( https://www.faarupsommerland.dk/dk/forlystelser/alle-forlystelser/ )

In Ebeltoft este Ree Park Safari. Aninale din toată lumea. Elefanti,girafe,lei...etc. poti merge cu masina printre ele.
( https://reepark.dk )

In Give este Givskud Zoo. Si acolo tot soiul de animale salbatice, pe care le poti vedea de aproape. Foarte frumos.
( https://www.givskudzoo.dk )

In Randers este Randers Regnskov, padurea tropicala. Este super acolo. Papagali, maimuțe care sar pe tine, treci podul peste crocodili, este camera cu serpi, camera cu fluturi, lilieci, pantere...câte si mai cate!
( https://www.regnskoven.dk )

In Billund este Lalandia. O lume de vacanta închisă. Plaja, hotel, zbor cu balonul, un loc super de vacanță, atat pentru familii cat si pentru tineri.
( https://www.lalandia.dk/da-dk/ )

Pentru cei cărora le place natura, le recoman sa meraga cu bicicleta prin Aarhus, si prin Risskov. Fetele care vor sa stea la plaja, le recomand plaja de la Riaskov. Este frumos, si curat, dar trebuie sa foe intre 20-25 de grade afara, altfel e putina răcoare.

Tot celor pasionati de natura, apa, nisip...le recomand sa merga o zi in Skagen. Acolo se intalnesc mările nordului. Este o priveliște de toata frumusețea, si o liniste îmbietoare. Se aud doar valurile. Foarte frumos.
Pamantul iese dintre cele doua mari, o fasie ingusta, asa ca poti inainta printre valuri pana la intersectia lor.
Si acolo sa stai cu un picior in Marea Nordului, si cu un Picior in marea Baltica...de fapt sunt Skagerrak si Kattegat. Prima se varsa in Marea Nordului, a doua in Marea Baltica.

Foarte frumos.

 • Like 1
 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now • Popular Contributors

  Nobody has received reputation this week.

 • Posts

  • Buna!  Ca un update la aceasta postare! Doamna Anca Monica Mocanu are si un website personal unde puteti sa gasiti mai multe informatii si sa o contactati!  Consultanta in Danemarca  
  • Salut Stefan,desigur,s-ar putea face si pentru Ungaria,ai dorii tu daca e sa te ocupi de sectiunea Romani in Ungaria daca o facem? Sa scrii informatii si cum s-ar putea descurca romanii ce vin in Ungaria? Merci!
  • Salutări! Pentru românii stabiliți în Ungaria, cred că am putea dezvolta nişte secțiuni aici, aşa cum sunt deja pentru alte țări. Ce ziceți, administratori? Vă invit şi în grupul de facebook dedicat românilor din Ungaria: https://www.facebook.com/groups/romani.budapest
  • nume: Angolo dell'est Negozio Rumeni Online adresa: Via Tiziano Vecellio 25/D Belluno (BL) tel.: 3519095254 website: www.angolodellest.it  mail: comenzi@angolodellest.it www.angolodellest.it  Angolo dell'est Negozio rumeni online alimentare con tipico est-Europeo e NON solo. Offriamo una gamma vasta di dolci, salumi,salsicce , formaggi e tanto altro. Siamo sempre disponibili in negozio nei orari di apertura è online sulla nostra pagina Facebook. Vi aspettiamo a visitare il nostro sito www.angolodellest.it 
  • Împreună cu un grup de români am pornit petiția pentru deschiderea unui Consulat pe Jylland. Acest lucru ar fi în avantajul tuturor românilor care trăiesc pe Jylland ți Fyn, reducând considerabil numărul orelor petrecute în mașină și reducerea substanțială a cheltuielilor ori de cate ori avem nevoie de un act românesc. Cu alte cuvinte, drum mai scurt, cheltuieli mai mici și mai puține ore în mașină. Pentru a avea succes este nevoie de implicarea noastră a tuturor în răspândirea veștii acestei petiții. Pe Jylland si Fyn trăim peste 17 500 români adulți cu drept de vot. Ar fi frumos să adunăm un număr de cel puțin 3500 semnături, adică 20% din po****ția română cu drept de vot din aceste zone.  Inițiativa petiției este una transparentă, transpartinică, apolitică care are nevoie de susținerea fiecăruia dintre noi, atât persoane fizice cat și juridice, organizații și asociații, etc. Implică-te și tu cum poți. Orice susținere și idee este binevenită . SEMNEAZĂ petiția prin accesarea acestui link :  https://www.petitieonline.com/consulat_general_pe_juland URMĂREȘTE pagina de facebook a petiției aici:  https://www.facebook.com/Consulat-pe-Jylland-110011560467733/ Dă SHARE la postările noastre!   afiș petitie.pdf
×